Volledig scherm
De Sterrebosflat in de Osse wijk Ruwaard. © Peter van Erp

Bonje in de bejaardenflat in Oss: BrabantWonen en wijkagent met handen in het haar

OSS - Scheldpartijen, bedreigingen, vernieling van scootmobielen, bekladding van deuren en uiteindelijk twee aanhoudingen wegens mishandeling. Serviceflat Sterrebos in de Osse wijk Ruwaard is momenteel geen vredig rustoord voor senioren. ,,Het loopt hier helemaal uit de hand.”

De sfeer op de vierde verdieping van de Sterrebosflat is al maanden om te snijden, zo geeft wijkagent Niels de Lange aan. ,,Er is ruzie ontstaan tussen twee bewoonsters en dat conflict dijt steeds verder uit. Nu worden ook al mensen van buiten de flat opgetrommeld om de gelederen te versterken. Dat helpt allemaal niet. Ook flatbewoners die niks met het conflict van doen hebben, voelen zich steeds onveiliger.”

Huurbaas BrabantWonen en de politie zijn er eigenlijk wel klaar mee. De Lange: ,,We hebben van alles geprobeerd om de partijen tot vrede te bewegen. Maar ze weigeren buurtbemiddeling en houden zich steeds niet aan gemaakte afspraken. Wij zien geen oplossing meer en trekken onze handen ervan af. We komen alleen nog als de zaak weer eens uit de hand loopt. Het is niet anders.”

En uit de hand lopen, dat deed het. Afgelopen week werd tot twee keer toe iemand aangehouden wegens mishandeling als gevolg van het geschil. Beide mannen werden een dag later weer op vrije voeten gesteld. Het wachten is op het volgende incident.