Bijeenkomst van de oprichters van de coronahulpgroep in Oss. Vlnr. Irene Hoogendorp, Dimitra Binos en Bea Schuurmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijeenkomst van de oprichters van de coronahulpgroep in Oss. Vlnr. Irene Hoogendorp, Dimitra Binos en Bea Schuurmans. © Van Assendelft Fotografie

Boodschappen, medicijnen of gewoon een luisterend oor: in tijden van corona schiet de hele regio spontaan te hulp

OSS/UDEN/VEGHEL - Wie in deze onzekere weken wat tekort komt, hoeft z’n vinger maar op te steken. Van een boodschap in Oss tot even op de kinderen passen in Uden: overal bieden mensen spontaan hun diensten aan.

Een rondje langs de apotheek, de hond uitlaten of zelfs het rondbrengen van kleurplaten. Je kan het zo gek niet bedenken of iemand biedt het aan in de speciale Facebook-groep ‘Corona hulp Oss & omgeving’. De pagina werd pas zondagmorgen gelanceerd en nu al zijn meer dan zeshonderd mensen lid. Oprichter Irene Hoogendorp weet niet wat ze ziet.

  1. Varkenshouder beleeft spannende tijden door corona in slachthuizen: ‘Hopen dat het snel over is’
    PREMIUM

    Varkenshou­der beleeft spannende tijden door corona in slachthui­zen: ‘Hopen dat het snel over is’

    LITHOIJEN/BOXTEL - Mari van Kilsdonk is allang blij dat hij zijn varkens nog kwijt kan bij Vion in Boxtel. Dat zijn vaste weekplanning op de schop moet door alle coronamaatregelen in het slachthuis, dat is dan maar zo. ,,Ik ben liever nu een beetje flexibel dan dat Vion de boel alsnog dicht moet gooien. Dan heb ik een veel groter probleem”, zegt de varkenshouder uit Lithoijen, die tevens gemeenteraadslid is in Oss.