Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Bootje slaat om op de Maas bij Dieden, twee lichtgewonden

DIEDEN - Op de Maas bij Dieden is zaterdagavond rond kwart voor acht een sloep met vijftien opvarenden omgeslagen. Alle inzittenden konden veilig aan wal komen. 

Ze zijn door bewoners langs de Maasdijk opgevangen. Twee mannen waren lichtgewond. Ook verloren een paar inzittenden hun schoeisel. Het is nog onbekend waardoor het bootje omsloeg. Op de melding dat het bootje was gezonken kwamen brandweer, politie en ambulance af. Omwonenden vingen de mannen op. Een van hen: ,,We hebben ze een kop koffie gegeven en ze hebben bij ons gewacht tot ze opgehaald werden. Ik begreep dat het een groep vrienden was die elkaar nog kenden van de hockeyclub in Oss. Ze wisten zelf ook niet goed waardoor de sloep omsloeg. Waarschijnlijk door een verkeerde manoeuvre, dachten ze.”

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de opvarenden onder invloed van alcohol waren. Het bootje is zondagochtend geborgen.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!