De Osse rock- en rollformatie Dude tijdens het eerste Bourgondival Van Streek.
Volledig scherm
De Osse rock- en rollformatie Dude tijdens het eerste Bourgondival Van Streek. © Peter van Huijkelom

Bourgondival Van Streek trekt lokale sterren naar Boer Spierings

OSS - Met bekende muzikale lokale helden trekt Bourgondival Van Streek zaterdag 1 juni volop aandacht. Op het podium verschijnen onder meer Robin Borneman en Anneke van Giersbergen.

Het is de derde editie van dit evenement. Het vindt uiteraard weer plaats bij het melkveebedrijf en de Landwinkel van Boer Spierings aan de Oijenseweg. ,,Heerlijk landelijk, een ongedwongen bourgondische sfeer, lekker spelen in de wei, genieten van muziek in de frisse buitenlucht en een knallende feestavond in de moderne koeienstal”, zo profileert de organisatie zich. Het evenement is een inititatief van de Stichting Hart voor Live Muziek. 

Het gratis dagprogramma start om 10.30 uur en het avondprogramma om 18.00 uur. Om dan de optredens van Robin Borneman, Anneke van Giersbergen en feestband Proost! bij te wonen, dienen bezoekers een kaartje te kopen.

Naast de nodige muzikale streekproducten heeft de organisatie meer leuks in petto zoals eenuitgebreid kinderprogramma. Op het Pretplein staan de traptractoren klaar, gaat Osje graag met iedereen op de foto, kunnen kinderen zich laten schminken, hun tafelvoetbalskills laten zien, met stro en zand spelen en kalfjes aaien. 

Daarnaast zijn er optredens van onder andere Dude Kids, poppentheater Ronzebons en is er een heuse kinderdisco. Ook kan men in de koeienstal genieten van een verse, lokale hapjes.