Volledig scherm
Impressie van het Foodcourt zoals dat op Uden-Noord naast hotel Van der Valk moet verrijzen. De bouw start op zijn vroegst begin 2018. © Reggestede

Bouw Foodcourt Uden start op zijn vroegst begin 2018

UDEN - De bouw van het veelbesproken Foodcourt in Uden schuift weer op. Vanwege de bezwaarprocedures bij de Raad van State in Den Haag kan de schop voor de nieuwe McDonald's, Subway en KFC op zijn vroegst pas begin 2018 de grond in. 

De gemeente Uden heeft met ontwikkelaar Reggestede afgesproken dat de grond op Uden-Noord pas officieel wordt overgedragen als de hele inspraakprocedure achter de rug is. Die behandeling van de zogeheten bodemprocedure bij de Raad van State is naar verwachting pas ergens dit najaar, de uitspraak komt meestal een maand of drie later. 

Lees ook: Foodcourt Uden haalt het nipt

Bezwaarmakers

Zeker vier bezwaarmakers tegen het Foodcourt waren van plan om bij de Raad van State een zogeheten voorlopige voorziening aan te vragen. Daarmee kan worden voorkomen dat bijvoorbeeld de bouw van een project al start terwijl de bezwaarprocedure nog loopt. 

Uden heeft die bezwaarmakers en de Raad van State echter laten weten dat er rond het Foodcourt geen onomkeerbare besluiten worden genomen. Pas nadat de bodemprocedure is doorlopen en het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunningen onherroepelijk zijn vastgesteld, wordt de grond voor 2,1 miljoen euro aan Reggestede overgedragen.  

Lees ook: Foodcourt verdeelt politiek Uden 

Volgens wethouder René Peerenboom hield Uden al rekening met deze lange bezwaarprocedure. ,,Wij gingen er al van uit dat de start begin 2018 zou zijn", aldus Peerenboom.