Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © Shutterstock

Bouwvakkers borrel Geffen: 'De ontlading van een jaar hard werken’

GEFFEN| Proosten, feestvieren en gezelligheid. Het bouwjaar werd vrijdagmiddag en avond proostend afgesloten met een bouwvakkers borrel bij Café Govers.

,,Het is echt traditie om het jaar af te sluiten met de borrel", vertelt Eddy van Lokven (54) eigen ondernemer in de bouw uit Geffen. Samen met zijn vakbroeders staat hij aan een grote witte statafel midden op het kerkplein voor Café Govers. Het plein aangekleed met statafels, witte tenten en een groot podium waar showband Perfect optreedt, is vrijdag het domein van de bouwvakkers. 

Een bond gezelschap bestaande uit zzp'ers, stukadoors, meubelmakers en onder andere metselaars van in totaal tien bedrijven. ,,Het is het begin van de vakantie en dat luiden we met zijn alle proostend in", aldus Van Lokven terwijl de bierglazen tegen elkaar worden geklonken. Een paar tafels verder beginnen Marco Witlox (50) en zijn team ook aan een biertje. ,,De borrel is vaste prik voor ons bedrijf, de ontlading van een jaar hard werken. De markt rukt aan, er komen steeds meer opdrachten binnen en goede mensen vinden is lastig. Een avondje gezelligheid met elkaar is dan altijd welkom.

Buiten

Voor nieuwbakken eigenaar van Café Govers Peter van Kessel (34), die voorgaande jaren zelf altijd als gast aanwezig was bij de bouwvakkers borrel, is het druk achter de bar. ,,De bier gaat er goed doorheen", lacht hij. Zelf werkt hij als zzp'er in de bouw en is hij sinds maart ook de eigenaar van het café die de borrel organiseert. ,,Het is door de jaren heen traditie geworden om het jaar zo af te sluiten. Wij doen ook niet aan reclame, bouwvakkers uit Geffen weten het te vinden." 

Een traditie die dit jaar niet binnen, maar voor de eerste keer buiten plaatsvindt. Kim Soetekouw (34) partner van Van Kessel en medeeigenaar: ,,Voorgaande jaren vond het feest in het café plaats, maar vaak werd het zo druk dat het al snel met de benen buiten was. Dan stonden mensen op straat en dat is niet veilig." De bouwvakkers kan het niet deren, zij hebben het buiten even goed naar hun zin.

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.