Boy Baaijens laat de statistieken wankelen. ,,Ik heb geleerd van dag tot dag te leven. Zoveel mogelijk uit het leven te halen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Boy Baaijens laat de statistieken wankelen. ,,Ik heb geleerd van dag tot dag te leven. Zoveel mogelijk uit het leven te halen.” © Jeroen Appels/Van Assendelft

Boy leeft in plaats van voorspelde 9 maanden al 11 jaar met tumor in hersenstam: ‘Artsen weten ook niet hoe het kan’

OSS - Boy Baaijens (22) heeft sinds zijn elfde een tumor in zijn hersenstam, een zogenoemd ponsglioom. Net als nagellak-Tijn, die hetzelfde had, kreeg hij toen te horen dat hij nog kort te leven had. Eén, hooguit negen maanden. Maar waar Tijn van Kolsteren inmiddels is overleden, doet Boy de statistieken wankelen. ,,Ik ben er nog. De artsen durven geen verwachting te geven, maar ik ben weer plannen voor de toekomst aan het maken.”

Is het een wonder dat je nog leeft?

,,Ja, eigenlijk wel. De artsen weten ook niet hoe het kan. Ik heb geluk. Er is in Nederland één jongen die er nog iets langer mee leeft. Ik geniet ervan, maar het is ook zwaar. Voor mij, maar ook voor mijn ouders en mijn broer en mijn zus. Want je leeft al elf jaar in een vacuüm, weet dat je elk moment slecht nieuws kunt krijgen. De kanker zit er nog. Het is niet te genezen, alleen af te remmen. Twee jaar geleden zagen ze op de mri een vlekje, toen zijn we weer vreselijk geschrokken. Maar het lijkt erop dat het toch iets is dat er al zat. Het zou littekenweefsel kunnen zijn. Het zet niet door, gelukkig. Maar dan zit je er wel weer middenin, met om de drie maanden een mri, met steeds weer die spanning dat het fout kan zijn. Nu heb ik gelukkig weer één keer per jaar een mri.  De vorige mri was in november.”

  1. Meiden huishoudschool spijbelkampioen in Oss
    STILLE GETUIGEN

    Meiden huishoud­school spijbelkam­pi­oen in Oss

    Deze week gaan ook de scholen voor voortgezet onderwijs open, al blijft een groot deel van de lessen nog online. Het gegeven dat sommige leerlingen, vooral van basisscholen, tijdens de digitale periode 'zoek' waren, lijkt nu voorbij. In april waren er landelijk nog ruim zevenduizend leerlingen die zich niet op het beeldscherm van hun docent vertoonden; in mei was dat aantal gedaald tot (toch nog) vijfhonderd. In het werkgebied van het Regionaal Bureau Leerplicht Brabant Noordoost in Oss is volgens afdelingshoofd Ester Biezen, weinig aan de hand geweest.