De Kiem wil nu eindelijk een zebrapad: ‘Waarom ligt er nog geen?’

VideoHEESCH - Basisschool De De Kiem wil een zebrapad voor de deur en voert actie. Drijvende kracht is ‘verkeersouder’ Mandy van Vugt. Zij verloor zelf ooit haar broertje door een stom ongeluk.

Volledig scherm
Mandy van Vugt en Carlijn Spanjers, verkeersouders van De Kiem, föhnen de verfhanden op het spandoek droog. © Maarten van den Hurk / BD

Vooral vastberaden stappen leerlingen en juffen van De Kiem over twee weken naar het gemeentehuis in Heesch. Er móet nu maar eens een zebrapad komen pal voor hun school, die tegen wijkontsluitingsweg De Ploeg ligt. ,,Voor ons is het niet de vraag waarom er een zebrapad moet komen. Voor ons is de vraag waarom er nog geen ligt!’’
Dit zegt Mandy van Vugt-Jansen. Sinds kort is zij als ‘verkeersouder’ actief voor de school. Ze jutte andere ouders en juffen op om de strijdbijl weer op te graven. Zeven jaar geleden vroeg De Kiem al eens aandacht voor de verkeerssituatie rondom. Daarop volgde de inrichting van een 'schoolzone’ met kleurrijke signaalpalen. 

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”