Brand in appartementencomplex Berghem: brandweer redt vijf huisdieren, bewoners met de schrik vrij

BERGHEM - Een deel van het appartementencomplex aan de Veldstraat in Berghem stond zondagnacht in brand. De brandweer wist bij de brand vijf huisdieren te redden die nog in het complex waren.

Toen de brandweer arriveerde aan de Veldstraat, bleek dat de bewoners van het complex al op straat stonden. Er raakte dan ook geen bewoner gewond. Wel waren er nog verschillende dieren in het pand. Zo wist de brandweer een moederpoes met haar drie kittens te redden. Ook werd een hond gered uit het brandende appartement op de benedenverdieping van het complex.

De vijf huisdieren ademden volgens een brandweerman wel erg veel rook in en ook hadden de poesjes brandwonden opgelopen op hun neus. Een dierenarts kwam met spoed ter plaatse en heeft de dieren meegenomen naar zijn kliniek om ze daar verder te behandelen. Twee konijnen in een hok in de achtertuin zouden ongedeerd zijn gebleven. 

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend. Een bovenwoning is met behulp van een grote ventilator geventileerd, de benedenwoning is nog niet bewoonbaar, met vooral rook- en roetschade. De politie heeft het steegje achter de woning aan twee kanten met lint afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

,,Wij hebben veel meegemaakt", reageren twee door de brand getroffen bewoners die boven en onder van elkaar wonen die niet met naam willen worden vernoemd. ,,We hebben een nacht niet geslapen, dan weet je wel hoe het zit hè”, vertellen ze the day after buiten op straat. Het tweetal moest iets over twaalven het complex uit. ,,De buurvrouw belde naar mijn 06- dat er brand was. Ik kwam meteen in actie, heb ook twee oudere vrouwen naar de uitgang geholpen.” Zijn buurvrouw beneden hem hoorde geknetter bij de achterdeur. ,,Mijn kat was gelukkig nog buiten”, vertelt zij. De schade voor beide bewoners valt mee. ,,We mogen gewoon ons appartement weer in. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.”  

Volledig scherm
De woning heeft veel schade opgelopen. © Facebook / Politie Oss
Volledig scherm
De moederpoes met haar kittens na de brand in Berghem. © Foto Mallo / Gabor Heeres
Volledig scherm
De politie heeft een gang bij het appartementencomplex aan de Veldstraat afgezet om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. © Tom Vos