Volledig scherm
De forensische recherche deed nog de hele dinsdagochtend onderzoek in de Osse Katwijkstraat. © Peter van Erp

Brandstichter laat jerrycan achter op motorkap van aangestoken Golf in Oss

OSS - Of het de zoektocht naar de dader iets dichterbij brengt is onzeker, maar in ieder geval heeft de politie sinds de laatste dubbele autobrand in de Osse Katwijkstraat een fysiek bewijs van de brandstichting. De dader liet bij een van de aangestoken auto's een jerrycan op de motorkap achter. 

Het patroon van eerdere brandstichtingen in Oss lijkt ook deze keer van toepassing. Bewoners schieten wakker van een knal, kijken uit het raam en zien hun bolides in brand staan. ,,Ik heb nog geprobeerd het vuur te doven met een tuinslang, maar dat haalde niks uit” , vertelt Giel Meijer. De getroffen auto's waren van zijn vrouw Carolien en stiefdochter Jayney. 

Dinsdagochtend staat de hele familie verslagen in de deuropening van hun woning. ,,Een buurjongen zag iemand met een capuchon na de eerste knal wegrennen. Iets later zat er een eindje verderop iemand met een capuchon op een stroomkastje met zijn mobiele telefoon te filmen.” 

De getroffen familie is ervan overtuigd dat er een pyromaan in Oss actief is. Vorige maand was een auto aan de Oude Kerkstraat, net om de hoek in brand gestoken. Jayney van Grunsven heeft uitgeteld dat haar auto en die van haar moeder dit jaar al nummer 20 en 21 zijn. Meijer: ,,Dit loopt nog een keer helemaal verkeerd af. Er moet een eind aan komen.”

Volledig scherm
Beide auto's zijn aan de voorzijde in brand gestoken. © Peter van Erp