Volledig scherm
- © Brandweer Lith

Brandweer ensceneert explosie op rondvaartboot in Oude Maas bij Lithoijen

LITH - Brandweer Lith geeft zaterdag 21 september spannende demonstraties op de Oude Maas bij Lithoijen. Met een heuse explosie op een rondvaartboot. Doel is vrijwilligers werven.

Net als andere posten is de Lithse brandweer naarstig op zoek naar vrijwilligers. Hij staat te springen om mensen die overdag beschikbaar zijn. Daarom wil de post zich presenteren aan het publiek. Dat gebeurt in de jachthaven met twee demonstraties tussen 11 en 13 uur. 

Op de Maas zijn zaterdag 21 september zogenaamd zeilwedstrijden als een explosie plaats vindt en brand uitbreekt op een passerende rondvaartboot. Paniek breekt uit. De Osse reddingsbrigade moet mensen uit het water redden. Ook de brandweerboot komt in actie. Lotus-slachtoffers maken er en realistische oefening van.

Aangeraden wordt om met de fiets te komen, want er is weinig parkeergelegenheid.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.