Volledig scherm
Paco werd gered door de brandweer © Foto Mallo

Brandweer moet papegaai Paco op Dierendag uit boom redden in Berghem

BERGHEM - De brandweer heeft vrijdagavond papegaai Paco uit een boom in Berghem gered. De vogel was afgelopen woensdag weggevlogen bij een woning aan de Rijf in Berghem en de eigenaar plaatste op social media diverse oproepen om het beestje terug te krijgen.

De oproepen op social media hadden uitgerekend op Dierendag succes. Iemand die bij een sportschool aan de Koolzaadweg was, zag de vogel in een hoge boom vliegen. De persoon wist dat de vogel gezocht werd en belde de eigenaar.

De eigenaar was er snel bij, maar kon niet bij de vogel die op tien meter hoogte in een boom zat. De brandweer werd gebeld en met een hoogwerker kon de eigenaar de papegaai vangen.

De eigenaar was dolblij dat de papegaai weer terug was en zegde de uitgerukte brandweerlieden toe tijdens de wekelijkse oefenavond komende dinsdag voor gebak te zorgen.Omdat Paco twee dagen in de kou buiten had gezeten, zou de eigenaar hem nog wel door een dierenarts laten checken.

Volledig scherm
Paco werd gered door de brandweer © Foto Mallo
Volledig scherm
Paco werd gered door de brandweer © Foto Mallo
Volledig scherm
Paco werd gered door de brandweer © Foto Mallo
  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!