Brouwers uit Lith en Oijen bundelen hun krachten
LITH - Bierbrouwerij Oijen en Thissens Brouwerij in Lith gaan innig samenwerken. Ze hebben de handen ineen geslagen om optimaal te kunnen brouwen. De productie wordt helemaal geconcentreerd in Lith.
PietKees Roeland begon in 1989 met het brouwen van speciaalbieren in een oude melkstal. Inmiddels zijn Fokke en Lonneke Roeland de eigenaars van Bierbrouwerij Oijen en hebben zij ook de dagelijkse leiding. In Lith startte Henry Thissen in 2015 zijn brouwerij. Daarmee timmert hij aan de weg.
De samenwerking draait om elkaar ondersteunen in deskundigheid, brouwtechniek en distributie: samen sterker worden. De eigenaren benadrukken dat er niets verandert aan de eigenheid en uitstraling van beide bedrijven.
,,We kiezen voor één productiebrouwerij in Lith‘’, zegt Fokke Roeland. ,,Daarnaast ontwikkelen we de destilleerderij in Oijen. Onder de merknaam Jan Limoen voegen we destillaten toe aan het assortiment.‘’
Henry Thissen stipt aan: ,,Door deze samenwerking krijg ik een partner met passie aan bood. Samen mooie bieren brouwen, kennis delen. Maar vooral is hiermee de toekomst van mijn brouwerij gewaarborgd.‘’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Totaal onverwacht stierf levensgenieter Eef Blankers op Isle of Skye: ‘Het was er zo mooi’
SCHAIJK - Eef Blankers uit Schaijk stierf begin september totaal onverwacht tijdens een kampeervakantie met vrienden in Schotland. Eef was een natuurmens en een bourgondiër. Iedereen hield van zijn stralende, jongensachtige grijns. Hij werd 63 jaar. -
PREMIUM
Iedere dag 150 pakketten in de gang en de bijkeuken, directeur Björre (16) vreest de pakketkluis niet
HEESCH/OSS/VEGHEL - Verreweg de meeste pakketten worden nog steeds thuisbezorgd. Maar veel pakketten zijn ook af te halen, bij de supermarkt of de sigarenboer. Of bij een afhaalpunt in de buurt. Zoals bij de 16-jarige Björre van Pinxteren in Heesch. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUM
Vermeende drugsteler bracht ‘alleen maar wat rond voor 500 euro’, maar drie maanden cel hangt boven zijn hoofd
DEN BOSCH/GEFFEN - Ruim 92.000 euro wil het Openbaar Ministerie afpakken van J. van H. (54) uit Nieuwegein voor het opzetten van een flinke kwekerij in Geffen. De man zou bovendien zelf drie maanden in de gevangenis moeten doorbrengen. -
PREMIUM
Voorstel voor langere kermis in Oss geschrapt uit discussie over toekomst van het feest
OSS - Van het randprogramma tot de locatie. Over bijna alle aspecten van de kermis wordt de politiek gevraagd zich uit te spreken. Behalve over de duur van de kermis. Dat is het enige onderdeel dat is weggelaten uit een discussiestuk.
-
PREMIUM
Inwoners Oss willen weten hoeveel overlast een windmolen geeft – maar excursie naar Deil maakt ze weinig wijzer
OSS - In de polder tussen Oss en Den Bosch komt een windmolenpark. Hoe ziet dat eruit en hoeveel geluid maken de turbines nou eigenlijk? Omwonenden gingen op excursie naar windpark Deil om het te ervaren. -
-
-
PREMIUM2
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn.