Volledig scherm
PREMIUM
De dieven demonteerden een van de glazen toegangsdeurtjes naar de stalling om ongehinderd in en uit te kunnen lopen. © Familie Hoefnagels

Brutale fietsendieven roven tweewielers uit bewaakte stalling van NS in Oss

OSS - De ene bewaakte fietsenstalling is de andere niet. Toen de zoon van Francien Hoefnagels zaterdag zijn veilig gestalde tweewieler wilde ophalen uit de kelder aan de Spoorlaan, trof hij alleen wat delen van zijn opengebroken slot aan. Op de grond lagen nog meer restanten van fietssloten, terwijl een glazen toegangspoortje bleek gesaboteerd. 

,,We balen hier enorm van.” Woordvoerder Arno Leblanc kan alleen bevestigen dat fietsendieven vrijdag hebben toegeslagen in de bewaakte stalling van NS. ,,In het weekend is er geen bemanning, maar wordt deze stalling beveiligd met toegangspoortjes en camera's.” 

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”