Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marnix Bakermans opent de kermis in Schaijk.

Burgemeester Bakermans nam wel heel drastische maatregel: een actieshirt

ColumnHet Loterijfonds is een toepasselijke naam voor de kopers van de Luciakerk in Ravenstein. Die willen ‘m voor een symbolisch bedrag kopen en dan beheren en exploiteren. Voor de Ravensteiners, als dorpshuis. Een nobel streven. Alleen zit de kerk potdicht omdat het dak naar beneden dreigt te komen. 

Dat laten maken is een duur grapje, zo duur dat de parochie er graag vanaf wil. De Ravensteinse hoop is nu gevestigd op een restauratiefonds, een buitenlands restauratiefonds, want Den Haag is per slot van rekening buiten de grenzen van de vrijstaat. De aanvraag voor die miljoenensubsidie moet echter nog verstuurd worden. Óf de mensen van het Loterijfonds hebben een speciaal lijntje met boven, of ze zijn zelf niet vies van een gokje met de kerk, want als ze geen slimme ontsnappingsclausule in de koopovereenkomst hebben staan, zitten ze straks met een dichte, kapotte kerk in hun maag.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.