Landbouwvoertuigen, vrachtwagens en bussen rijden sinds de aanleg van een betonnen middenscheiding noodgedwongen deels over de fietsstrook.
Volledig scherm
PREMIUM
Landbouwvoertuigen, vrachtwagens en bussen rijden sinds de aanleg van een betonnen middenscheiding noodgedwongen deels over de fietsstrook. © Wouter van Assendelft

Buurgemeente Landerd blijkt verantwoordelijk voor verwenste betonnen rand op viaduct bij Herperduin

SCHAIJK/HERPEN - Het viaduct over de A50 is van Rijkswaterstaat. Het ligt op grondgebied van de gemeente Oss. Maar het is buurgemeente Landerd die het initiatief nam om er een betonnen middenscheiding op aan te brengen. Doel: voorkomen dat fietsers gevaarlijk oversteken. Maar juist fietsers klagen nu steen en been over de onveilige situatie die is ontstaan. 

  1. Fietsers in gedrang door betonnen richel op viaduct A50 tussen Schaijk en Herpen: ‘Levensgevaarlijk!’
    PREMIUM

    Fietsers in gedrang door betonnen richel op viaduct A50 tussen Schaijk en Herpen: ‘Levensge­vaar­lijk!’

    SCHAIJK/HERPEN - Een betonnen rand die midden op de rijbaan is aangebracht, houdt de gemoederen in Schaijk en Herpen bezig. De richel verscheen vorige week op het viaduct over de A50, op de gemeentegrens van Oss en Landerd. Fietsers en wandelaars klagen steen en been over de onveiligheid die daarmee wordt bevorderd. Gemeente en Rijkswaterstaat wijzen naar elkaar voor uitleg.