Volledig scherm
PREMIUM
Fietsstraat? Op de Titus Brandsmalaan is de auto nog steeds de baas. © Van Assendelft

Buurt komt zelf met acht maatregelen voor veiligere fietsstraten in Oss-Zuid

OSS - Een groep omwonenden is de onveilige situatie op de Industrielaan en Titus Brandsmalaan in Oss-Zuid beu. De wegen zijn op papier een fietsstraat, maar volgens hen is de auto er nog steeds de baas. Vanmiddag overhandigen ze wethouder Joop van Orsouw een rapport met daarin acht concrete maatregelen. 

Al dik tien jaar zijn buurt en gemeente in gesprek over de wegen, die bij elkaar komen op de grote rotonde van het Titus Brandsmaplein. De omwonenden maken zich grote zorgen over het vele vrachtverkeer en hardrijders. De problemen zijn deels te verklaren door de toenemende drukte op de naastgelegen Oude Molenstraat. Daardoor vindt veel sluipverkeer z'n weg over de fietsstraten. 

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.