Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat niet om deze lijn van Arriva, maar om buurtbuslijn 294 van Oss naar Ravenstein © Arriva

Buurtbus ook op zaterdag van Oss naar Schaijk vice versa

OSS/SCHAIJK - Oss wordt weer op zaterdag bereikbaar voor inwoners van Schaijk en Berghem-Zuid. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van vervoerder Arriva. 

Het gaat om buurtbuslijn 294. Die rijdt van Oss via het zuidelijk deel van Berghem, Schaijk en Herpen naar Ravenstein. Deze buurtbus voldoet volgens Arriva in een behoefte en heeft voldoende reizigers.

Vanuit het Reizigersoverleg Brabant (ROB), het adviesorgaan van de provincie, is gevraagd of de buurtbus ook op zaterdag kan rijden, vooral om Schaijk en Berghem-Zuid te bedienen.  ROB behartigt de belangen van de reiziger in het Brabants openbaar vervoer.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!