Volledig scherm
De familie Visser bezet met tenten en caravans de lege plekken op het woonwagenkamp aan de Donkervoortseloop in Heesch. © Van Assendelft Fotografie

Caravans op woonwagenkamp Heesch moeten weg

HEESCH - De familie Visser uit Heesch moet de caravans en tenten op de lege plekken op het woonwagenkamp aan de Donkervoortseloop voor woensdag verwijderen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de familie en burgemeester Marieke Moorman.

Volgens een woordvoerster van de gemeente is er donderdagmiddag een gesprek geweest tussen de burgemeester en de familie Visser. „Dat was een goed gesprek waarin de burgemeester heeft gezegd dat ze begrip heeft voor de situatie van de familie. We willen ook graag verder praten met hen, en met andere families, maar de plekken moeten wel ontruimd worden. De caravans staan nu op grond die van de gemeente is.”

De gemeente zoekt volgens de woordvoerster een gepaste oplossing om te voorkomen dat anderen, mensen van buiten de gemeenten op de lege plekken komen staan. „Maar hoe en met wat voor maatregelen, dat weten we nog niet. Containers en betonblokken zijn genoemd als voorbeeld, maar dat wil niet zeggen dat die er komen. We hebben ook begrip voor de bewoners die zeggen dat ze niet blij zijn met containers en betonblokken voor hun deur.”

De gemeente wil met de bewoners in overleg blijven om te kijken hoe Bernheze om kan gaan met de handreiking van minister Ollongren. Die  heeft aangegeven dat gemeenten ruimhartiger moeten zijn met het maken van plekken voor woonwagens.

De familie Visser bezet sinds vorige week woensdag een aantal lege plekken op het kampje aan de Donkervoortseloop. Kinderen en kleinkinderen van de familie zouden graag weer een standplaats willen op het woonwagenkamp. 

  1. Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen
    PREMIUM
    Column

    Taurossen op wieltjes, omdat ze te lui zijn om te lopen

    Iedereen is weleens een tauros. Alle fietsers in het Osse centrum bijvoorbeeld; taurossen op wieltjes. Ze denderen in de rondte, rammen je als je niet oppast. Niet om hun pasgeboren jong te beschermen hoor, zoals de gestresste moederkoe in de Maashorst, maar omdat ze te lui zijn om te lopen. Met als grote verschil dat de fietsende tauros op bezoek is in het begrazingsgebied van de binnenstadwandelaar, en niet andersom. En dat niet álle centrumfietsers op strafkamp naar Keent werden gestuurd na de eerste botsing.