Volledig scherm
PREMIUM
© Guido van der Heijden

Celstraf voor vals rijbewijs, uitschelden agenten en verboden wapenbezit in Oss

DEN BOSCH/OSS - Een 34-jarige man uit Polen moet van politierechter N. Flikkenschild 7 weken de gevangenis in omdat hij op 7 februari met een vals rijbewijs, verboden wapens en ook nog eens dronken door Oss liep. 

 De politie kreeg op 7 februari van dit jaar de melding binnen dat een naar alcohol stinkende man rondhing bij treinstation Oss West. De verdachte stapte op de trein en reisde naar Oss. Agenten zagen hem daar lopen in de richting van de stad. Hij schreeuwde en maakte allerlei rare gebaren. De politie liet de man stoppen en voelde 'iets' in de mouw van zijn jas. Daaruit kwam een wapenstok te voorschijn, gevolgd door een boksbeugel. De Pool had een tasje om zijn nek hangen. Daarin zat een rijbewijs, dat al snel vals bleek te zijn.

  1. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

    Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

    OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”