Volledig scherm
Het aanzicht van de nieuwe winkel met open, glazen gevel. © Christian

Chocolaterie Christian groeit aan Terwaenen: zaak gaat van binnen én van buiten op de schop

OSS – De bekendste chocoladezaak van Oss krijgt een hele nieuwe look. Tijdens een verbouwing van slechts drie weken breidt Christian Chocolaterie en Patisserie aan Terwaenen anderhalve meter uit richting de straat én gaat het interieur op de schop. Halverwege maart moet de vernieuwde zaak al open gaan.

Op een tv-scherm boven de toonbank worden klanten al lekker gemaakt met de nieuwe uitstraling van de winkel. Op de schetsen is goed te zien dat er een enorme glazen gevel wordt gebouwd. Binnen komen veel bamboe en warme natuursteen. En de zoetigheden? Die worden straks gepresenteerd op ooghoogte. Elke soort met een eigen, milieuvriendelijke koeling en een eigen glazen deksel. Alsof het kostbaarheden zijn in een museum.

,,De zaak is straks weer helemaal van deze tijd”, zegt eigenaar Chris van Kempen. ,,We krijgen meer plek en kunnen alles beter etaleren. Zoals chocoladewerk zonder lactose, zonder gluten of helemaal veganistisch. Net als de hartige hapjes worden die straks allemaal in de winkel gepresenteerd terwijl we dat nu niet kunnen.”

Op Terwaenen blijven

Volledig scherm
Chris van Kempen hoopt binnen een maand in zijn vernieuwde zaak te staan. © Van Assendelft

Van Kempen heeft best even nagedacht over een andere locatie in de stad. Maar eigenlijk wil de ondernemer helemaal niet weg van Terwaenen. Voor veel bezoekers is het dé in- en uitgang van het centrum. Hij heeft volop parkeerplaatsen voor de deur en is eigenaar van zijn pand. Bovendien zou het verhuizen van de bakkerij een heel duur grapje worden. Door een enorme glazen wand is vanuit de winkel straks nog beter zicht op de werkzaamheden achter de schermen.

Komende maandag wordt al gestart met het werk aan de fundering aan de straatkant. In de drie weken die volgen moet de hele operatie gepiept zijn. In die periode is de chocolade tijdelijk te vinden bij Fotohuis Dekkers, een paar deuren verderop. Bestellingen afhalen kan aan de achterkant van de bakkerij.

Halverwege maart wordt de opening van de nieuwe winkel groots gevierd. Christian maakt via de eigen sociale media binnenkort bekend wat er dan zoal op het programma staat.

Volledig scherm
Klanten kunnen nu al in de bakkerij kijken. Door een enorme glazen wand kan dat straks nóg beter. © Christian
Volledig scherm
Het doek met de naam 'Christian' verdwijnt van de gevel. In plaats daarvan komt de naam terug ín de zaak. © Christian