Volledig scherm
Drukte bij de start van de City Run in Oss vorig jaar. © Mari van Rossem

City Run volgt bij tweede editie compleet andere route door Oss

OSS - De route van de Oss City Run is voor de tweede editie rigoureus gewijzigd. Deelnemers trekken op zondag 14 april onder meer door het Titus Brandsma Lyceum, het gemeentehuis, de Muzelinck en de Nicolaasschool. Daarmee is de ‘line-up’ nu compleet.

De Oss City Run is een hardloopwedstrijd door de straten én gebouwen van het Osse centrum. Vorig jaar, tijdens de eerste editie, liepen zo'n 450 mensen het parcours van vijf kilometer. Zij kwamen onder meer door bioscoop Utopolis, cultuurpodium De Groene Engel en het notariskantoor van Pinkse Philips Huberts. 

Al die locaties worden over vijf weken overgeslagen. ,,Dat is een heel bewuste keus", licht initiatiefnemer Marel Brands toe. ,,Als we steeds hetzelfde parcours kiezen is de lol er snel vanaf. Bij dit soort wedstrijden gaat het niet om de snelste tijd, maar om de leuke ervaring. Dan is afwisseling belangrijk.”

Zelfde rondje, andere gebouwen

De gebouwen zijn dan anders, het rondje door de stad blijft op hoofdlijnen hetzelfde. Opnieuw starten deelnemers om 13.30 uur op de Heuvel en trekken ze richting de Burgwal. Via het TBL steken ze de Raadhuislaan over, waar het gemeentehuis en de Muzelinck de volgende gebouwen zijn. Na de Lievekamplaan volgt de Kunstfabriek, naast de Groene Engel. Het cultuurpodium doet dit jaar niet mee omdat binnen een ander evenement plaatsvindt. 

Met een grote boog lopen bezoekers daarna richting De Wellen. De route leidt dit keer door een veel grote deel van het verzorgingshuis, bijvoorbeeld ook langs de kantine. Via de Nicolaasschool, de Schakel en de Galerij leidt het traject tot slot terug naar de Heuvel. 

Volledig scherm
De route van de tweede editie van de Oss City Run. © Oss City Run

Tijdens de vorige editie mopperde nogal wat deelnemers over de opstopping voor het notariskantoor. Dat gebouw, het eerste op de route, vormde een flessenhals waardoor sommige hardlopers wel een minuut moesten wachten. Daar heeft de organisatie van geleerd. Met het TBL en gemeentehuis passeren deelnemers direct twee grote locaties met brede doorgangen. De eerste smalle deur volgt pas bij de Muzelinck. ,,Dan heb je er al twee kilometer opzitten", zegt Brands. ,,Tegen die tijd zit de groep niet meer zo dicht op elkaar.”

Kids Run

Speciaal voor de allerjongste Ossenaren is dit jaar de Kids Run toegevoegd. Dat is een wedstrijd speciaal voor deelnemers tot 12 jaar. Het parcours van ongeveer een kilometer leidt door de Nicolaasschool. Mede dankzij het nieuwe onderdeel, de extra bekendheid en de positieve reacties van vorig jaar, hoopt de organisatie door te groeien richting de 750 deelnemers. Op dit moment staat de teller op ongeveer 200 inschrijvingen. 

De voorinschrijving loopt nog tot en met 31 maart.