Volledig scherm
Fragment uit een wedtrijd van Ulysses tegen Olympia. © Peter van Huijkelom

‘Clubleden Ulysses zijn niet tegen fusie met SBV’

MEGEN - De leden van voetbalclub Ulysses in Megen zijn niet per defintie tegen een fusie met voetbalclub SBV uit buurdorp Haren. Ze hebben alleen bedenkenkingen over het huidige fusieplan dat ze te summier vinden. 

Met woorden van die strekking reageert voorzitter Ivo Mulders van Ulysses op de commotie die is ontstaan in Haren. Sommige leden van voetbalclub SBV in Haren voelen het als een klap in hun gezicht dat de Megense clubleden recentelijk tegen het fusieplan hebben gestemd. Dat tekende het Brabants Dagblad afgelopen weekend op.

De clubs hebben elkaar nodig, zegt Mulders. ,,Ook in Megen loopt het ledenaantal in de toekomst terug. Punt is alleen dat onze clubleden, die twee jaar geleden massaal het groene licht gaven om een fusie te onderzoeken, het fusieplan te mager vonden. Daar stond nog niks in over de locatie, de financiën en wie het nieuwe bestuur gaat vormen. Daarom hebben zij op de rem getrapt. Dat wil niet zeggen dat de fusie voorgoed is afgeblazen. We gaan nu vooral de samenwerking die er al is verder uitbouwen. Dat gebeurt stap voor stap.”