Volledig scherm
PREMIUM
Ophalen van oud papier. © Wels Thieme

Clubs en bedrijven in Bernheze hielpen elkaar met oud papier op kosten gemeente

HEESCH - Bernheze heeft jarenlang gratis papierafval opgehaald bij bedrijven, en er zelfs voor betaald via een garantieregeling met buurt- en sportverenigingen. Onrust regeert nu deze praktijk is stopgezet. 

Clubs en een onbekend aantal bedrijven in Bernheze hebben elkaar jarenlang een handje geholpen, op kosten van de gemeente. Vrijwilligers gooiden tijdens hun inzamelrondes voor oud papier van huishoudens ook het (karton-)afval van bedrijven in de kraakwagen. Zo bespaarden de firma's op afvalkosten en profiteerden de verenigingen extra van de voor hen gegarandeerde kiloprijs. 

  1. Oijense optocht maakt reputatie waar

    Oijense optocht maakt reputatie waar

    OIJEN - De Oijense carnavalsoptocht kende twee noviteiten: zowel de route als het tijdstip was aangepast. Bestuursvoorzitter Erik van der Schie over het waarom van deze aanpassingen: ,,Vorig jaar moesten we door de weersomstandigheden noodgedwongen de optocht naar de middag verzetten, maar zowel de deelnemers als organisatie is die maatregel prima bevallen. Vanwege het stormachtige weer hebben we in 2019 een stuk dijk uit het traject gehaald. Dat is nu gehandhaafd om het publiek meer te centreren.”