Volledig scherm
PREMIUM
De straatcoaches aan het werk in Oss. © Van Assendelft

Coaches geliefd op straat, niet aan de Osse overlegtafel

OSS - Over hun werk op straat lijkt iedereen tevreden. Maar de samenwerking van de straatcoaches met Osse welzijnswerkers stuit op scherpe kritiek. Voor het gemeentebestuur reden genoeg om hun contract niet te verlengen. Al valt dat aan de politie en andere gemeenten bijna niet uit te leggen. 

Ze leveren informatie die de politie zelf nooit zou kunnen vergaren. Informatie die zó waardevol is dat agenten hun visie soms moeten bijstellen en andere keuzes maken in de aanpak van jeugdoverlast. De politie laat er in een evaluatie van de straatcoaches in Oss geen twijfel over bestaan: de mannen van Secutor zijn een absolute meerwaarde voor de stad en moeten vooral blijven. 

  1. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
    PREMIUM

    Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

    DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.