Volledig scherm
Consternatie in Oss: inbrekers op dak van winkelpand. © Foto Mallo/Gabor Heeres

Consternatie in Oss: inbrekers zitten op dak, politieheli cirkelt boven centrum

updateOSS - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag met hulp van de brandweer twee inbrekers van een dak in het centrum van Oss gehaald. Een politiehelikopter bleef boven het tweetal cirkelen tot de hulpdiensten ter plaatse waren.

Bewoners van een woning aan de Monsterstraat hoorden rond 01.45 uur gestommel. De bewoonster keek uit het raam en stond oog in oog met een onbekende man. Daarop werd de politie gebeld. Agenten gingen ter plaatse en in een brandgang kon kort voor 02.00 uur een 22-jarige verdachte waarvan de woonplaats nog onbekend is, worden aangehouden.

Vervolgens hoorden agenten geluiden vanaf een dak. Samen met buurtbewoners en met hulp van een politiehelikopter werden twee verdachten op het dak gelokaliseerd. Dankzij de warmtebeelden van de helikopter werden twee mannen van 26 en 28 jaar uit Berkel en Rodenrijs liggend op het dak gevonden.

Met een hoogwerker van de brandweer werd het tweetal rond 03.00 uur naar beneden gehaald en aangehouden. In de omgeving vond de politie verschillende inbrekersmaterialen. Die zijn in beslag genomen.

Volledig scherm
De politiehelikopter hing geruime tijd boven het centrum van Oss. © BD

Het drietal had proberen in te breken in een woning van het appartementencomplex aan de Monsterstraat. Een ruit van een woningdeur werd vernield. Voor zover bekend werd er niets gestolen.

De politie onderzoekt de zaak. Het drietal zit vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
Inbrekers zitten op dak in Oss. Brandweer moet ze bevrijden. © Foto Mallo / Gabor Heeres
Volledig scherm
Consternatie in Oss: inbrekers op dak van winkelpand. © Foto Mallo / Gabor Heeres