De eerste coronavaccins, van Pfizer en BioNTech, in Nederland. Ze worden opgeslagen in een supervriezer bij het bedrijf Movianto in Oss.
Volledig scherm
De eerste coronavaccins, van Pfizer en BioNTech, in Nederland. Ze worden opgeslagen in een supervriezer bij het bedrijf Movianto in Oss. © ANP

Coronavaccins komen aan bij Movianto in Oss; ‘we zijn er erg blij mee’

OSS - De eerste coronavaccins van Pfizer en BioNTech zijn zaterdagochtend gearriveerd bij het bedrijf Movianto in Oss, waar ze voorlopig worden opgeslagen. Bij Movianto zijn ze er erg blij mee: ,,The eagle has landed”, aldus site-manager Michiel Heller, ,,Dit is toch een historisch moment.”

 1. Marathon en Kennedymars rond Oss half juni: ‘Tachtig procent kans dat het doorgaat’

  Marathon en Kennedy­mars rond Oss half juni: ‘Tachtig procent kans dat het doorgaat’

  OSS - Gaat het populaire sportevent De Maasdijk in juni in deze regio door of wordt deze afgelast zoals in 2020? Het is nog ongewis door de coronacrisis. Projectmanager Paul van den Heuvel hoopt van wel en hij schat de kans in op ongeveer tachtig procent. ,,Wij bereiden hem voor, alsof hij zou doorgaan in ieder geval”, geeft hij te kennen. Wat volgens hem hoopvol stemt is het feit dat er veel wordt gevaccineerd, er steeds meer sneltesten beschikbaar komen en er wordt geëxperimenteerd met het organiseren van events.
 2. Nóg grotere rol voor Oss in strijd tegen corona: BioConnection produceert vaccin
  PREMIUM

  Nóg grotere rol voor Oss in strijd tegen corona: BioConnec­ti­on produceert vaccin

  OSS - BioConnection, gevestigd op het Pivot Park in Oss, werkt met het Deense bedrijf AdaptVac samen om het door hem ontwikkelde coronavaccin te gaan produceren. Het Osse bedrijf heeft voor de Deense farmaceut inmiddels de eerste hoeveelheid vaccins afgevuld voor haar testen. De bedrijven hopen dat het vaccin komend jaar goedgekeurd wordt. Daarna gaat BioConnection hoogstwaarschijnlijk over tot de grootschalige productie ervan.
 1. Horecaondernemers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'
  Play

  Horecaon­der­ne­mers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'

 2. Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd
  Play

  Brabantse terrassen worden langzaam opgebouwd