Volledig scherm
Blik op Oss na realisatie van het Walkwartier. © Absent Matter

D-Day voor het Walkwartier: Oss hoopt donderdag krabbels te zetten voor bouw én het UIThuis

OSS - De gemeente Oss hoopt donderdag twee enorme stappen te zetten op weg naar de realisatie van het Walkwartier. Allereerst moet er een handtekening worden gezet onder de samenwerkingsovereenkomst met bouwbedrijf Van Wanrooij. Daarna moet ook een intentieovereenkomst over het UIThuis worden getekend. 

De ondertekening komt geen moment te vroeg. De gemeente Oss en Van Wanrooij gaven zichzelf namelijk tot 1 mei de tijd om de details voor de bouw van het Walkwartier uit te werken. Tijdens een speciaal ingelaste collegevergadering wil het gemeentebestuur donderdagmorgen een besluit nemen over de samenwerking. Daarna kunnen de krabbels worden gezet. Later heeft de gemeenteraad het laatste woord over de miljoeneninvestering. 

Tijdens een ingelaste persconferentie moet meer duidelijk worden over de kosten van het ambitieuze centrumplan, waarin wonen, winkelen en horeca samenkomen. Ook moet dan meer bekend worden over het precieze uiterlijk van bijvoorbeeld de gigantische woontoren die staat ingetekend op de plek van de huidige V&D. De eerste tekening van het Walkwartier werden al in november gedeeld. 

In het zogeheten UIThuis komen straks onder meer de bieb en andere culturele instellingen samen. Het moet een huiskamer worden voor Oss. De gemeente tekent donderdagmiddag een intentieovereenkomst met de partijen die zich er willen vestigen. Voor het Walkwartier is een kleine 13 miljoen euro gereserveerd.

Volledig scherm
© Absent Matter