Volledig scherm
De auto was niet meer te redden © Gabor Heeres/Foto Mallo

Daderprofiel van Osse pyromaan bekend: impulsieve man van tussen de 20 en 35 jaar oud die alleen handelt

OSS - Een pyromaan houdt Oss al maandenlang in zijn greep door te pas en te onpas auto's in brand te steken. In de nacht van zondag op maandag ging er in de Zwaluwstraat weer een auto in vlammen op en ook nu gaat men uit van brandstichting. De politie heeft inmiddels een daderprofiel van de Osse pyromaan openbaar gemaakt. 

De recherche riep eind juli een speciale website in het leven om met het onderzoek hulp te krijgen van getuigen. Vanaf februari 2018 zijn er 45 autobranden in (de gemeente) Oss geweest, met die van afgelopen nacht in de Zwalustraat meegeteld. De politie geeft tegenover het Brabants Dagblad aan ook bij deze brand uit te gaan van brandstichting en kijkt of het in verband staat met de eerdere autobranden.

Inmiddels is er een profiel bekend van de Osse pyromaan. Dat profiel is gemaakt met hulp van een expert op het gebied van geografisch profileren. Op die site stond al een tijd een link naar het daderprofiel, maar die liep tot voor kort dood. Inmiddels doet de link het wél.

Man tussen de 20 en 35 jaar oud

 Volgens het profiel gaat het om een man tussen de 20 en 35 jaar oud. Hij zou alleen handelen en maakt zich schuldig aan meerdere strafbare feiten, dus niet alleen aan brandstichting. De politie vermoedt dat hij woont of in ieder geval vaak in de wijken in Oss is waar de meeste branden zijn geweest.

Spanning, wraak en fascinatie voor vuur

Er zijn volgens de politie meerdere mogelijke motieven. De politie gaat uit van vandalisme, spanning, wraak, afreageren van emoties, fascinatie voor vuur en/of blussen. 

  1. Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    Zwijsen en Fioretti College in de ‘prijzen’: allebei het predicaat excellent; ook feest bij Kentalis in Oss

    VEGHEL/OSS - Feest op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel. Beide middelbare scholen hebben samen met zo’n dertig andere middelbare scholen in Nederland het predicaat ‘excellent’ van het ministerie van Onderwijs ontvangen. Dat krijgen ze voor bepaalde onderdelen van de school. Ze mogen de in de wacht gesleepte titel drie jaar voeren. Ook Kentalis Compas College in Oss ‘viel in de prijzen’.