Dag 3: De hele dag denken aan boodschappen

Week op 50 euro,,Vanavond doe ik weer boodschappen, en dat zit al de hele dag in mijn hoofd.” Wethouder Kees van Geffen probeert een week probeert rond te komen van 50 euro. ,,Ik heb nog maar 23,54 euro, en daar moet ik mee doen tot en met zondag. Daar maak ik me wel echt zorgen over.” 

Volledig scherm
Wethouder Kees van Geffen © Peter van Erp

Gelukkig krijgt de wethouder ook tips. ,,Oh ja genoeg. Ik word er meerdere keren per dag op aangesproken, op dat ik dit doe, en mensen komen ook met advies. Bijvoorbeeld dat ik eraan moet denken dat tegen sluitingstijd in de supermarkt sommige spullen goedkoper zijn. Dat had ik gelukkig zelf ook al in het snotje. Ik was eerst aan het bedenken wat ik zou gaan kopen, maar ik ga het pas in de winkel bepalen.”

Tot nu toe heeft Van Geffen geen honger geleden, maar dat zou dit weekend dus nog wel kunnen veranderen. ,,Ik ga mezelf niet uitnodigen bij mensen, maar laat ik het zo zeggen, ik zou het niet afslaan. Ik ga op zaterdagochtend altijd koffie drinken bij mijn ouders. Ze weten dat ik dit doe, dus ik ga ervan uit dat ze me uitnodigen om ‘s avonds mee te eten. En dat ga ik dan natuurlijk doen.”