Volledig scherm
PREMIUM
De Landbouwlaan in Berghem voldoet volgens de dorpsraad niet meer als enige ontsluitingsweg voor de Piekenhoef. © Archieffoto John Schouten / PVE

Dagelijkse chaos van fietsers en auto's op Landbouwlaan; ook dorpsraad wil nu tweede uitweg Piekenhoef

BERGHEM - Elke ochtend, middag en namiddag is het een chaos van fietsers, auto’s en wandelaars op de Landbouwlaan. Nieuwbouwwijk de Piekenhoef in Berghem is te groot geworden om nog via één hoofdweg toegankelijk te houden. Die conclusie trekt nu ook de dorpsraad. Ze pleiten voor een tweede ontsluiting. 

,,We hebben maar één weg om de wijk uit te komen en die weg doorsnijdt ook nog eens een basisschool met achthonderd leerlingen.” Dorpsraadvoorzitter Pieter van Houten woont zelf in de Piekenhoef en ziet dagelijks wat de gevolgen zijn van de ‘kamstructuur’ die voor de grootste nieuwbouwwijk van de gemeente Oss is gekozen. De lange Landbouwlaan is in deze opzet de basis waaraan tal van doodlopende ‘tanden’ hangen. Een bewuste keuze, want zo blijven de meeste straten gevrijwaard van doorgaand verkeer. 

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.