Volledig scherm
Arie den Dekker (links) geeft een ludieke draai aan zijn demonstratie voor het Osse gemeentehuis. © Peter van Erp

Dakloze Ossenaar doet burgemeester aanzoek: ‘Wobine, wil je met me trouwen’

VideoOSS - ,,Ik ben als een vuilniszak langs de straat gezet. En niemand die me helpt. Als de burgemeester nou met me trouwt, dan heb ik in ieder geval een dak boven m’n hoofd.” 

Quote

Ik blijf hier staan tot er een oplossing is

Arie den Dekker

Met deze woorden motiveert Arie den Dekker het ‘huwelijksaanzoek’ dat hij op een spandoek woensdagochtend voor het Osse gemeentehuis etaleert. ,,Ik blijf hier staan tot er een oplossing is voor mij en m'n twee honden.” 

Beschermingsprogramma

Den Dekker zat tot vorige week in een beschermingsprogramma van justitie. Omdat iemand het op zijn leven gemunt heeft werd hij op verschillende plekken in stacaravans en recreatiewoningen buiten Oss verborgen gehouden. 

Vorige week hield dat ineens op en werd de 53-jarige Ossenaar in zijn woonplaats op straat gedumpt, samen met zijn twee honden. De gemeente lijkt niet goed te weten wat ze met de dakloze man aan moet. Het huis dat tot vorig jaar aan hem verhuurd werd, is uitgebrand en wordt niet meer hersteld. 

‘Wat doe ik in de tussentijd?’

Uiteindelijk zegde burgemeester Wobine Buijs een gesprek toe op 8 mei in het Osse politiebureau. Zo lang kan Den Dekker niet wachten. ,,Wat moet ik in de tussentijd? En wie garandeert mij dat er iets uit dat gesprek komt? Ik word al maanden van het kastje naar de muur gestuurd.” Hij heeft zijn twee honden meegebracht naar het gemeentehuis. ,,Zeg maar waar ik heen kan? Als er geen oplossing komt, blijf ik hier. Net zo lang tot er wel iets gebeurt.” 

Eerder overgoot Den Dekker zichzelf voor het gemeentehuis met koeienpoep om aandacht voor zijn zaak te vragen: