Volledig scherm
Vragen over Oranje, de Eredivisie, het WK; ze komen op vrijdag 25 januari allemaal voorbij. © ANP

Dames van Over de Helft strijken met pittige voetbalquiz neer in Lievekamp

OSS - Over de Helft en De Lievekamp slaan de handen ineen voor een nieuwe, pittige voetbalquiz.  Op vrijdag 25 januari kunnen maximaal dertig teams van vijf spelers meedoen. De Rabozaal wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot pub.

De quiz trekt ongetwijfeld een overwegend mannelijk publiek. Maar het team achter Over de Helft, een online spelletjesplatform uit Megen, bestaat toch echt uit twee vrouwen. ,,We zijn allebei liefhebbers", zegt initiatiefneemster Janneke van Druenen. ,,Maar om eerlijk te zijn: we hebben niet alle vragen zelf bedacht. Een heleboel komen er ook van mijn vriend.” Van Druenen verwacht dat er vooral voetbalkenners en fanatieke quizzers op het evenement afkomen. De vragen zijn daarom extra pittig. ,,Als te veel van onze vrienden gelijk het antwoord weten, wordt de vraag gelijk geschrapt.”

De quiz wordt gehouden in het kader van Theater van de Stad. Dat is een project van de Lievekamp waarmee onbekend talent een podium wordt geboden. En waarbij ook geprobeerd wordt om mensen naar het theater te trekken die daar uit zichzelf niet zo snel komen. In dat laatste kader is de voetbalquiz voor de Lievekamp interessant. 

De aanmelding voor de quiz is sinds deze week geopend. De eerste teams hebben zich al aangemeld bij de Lievekamp.