Volledig scherm
PREMIUM
Een generale repetitie van Quizzle in Megen. © Janneke van Druenen/BD

Dankzij ‘Quizzle’ uit Megen heeft heel Nederland het kwisvirus te pakken

MEGEN - Noem het een escape room, een uit de kluiten gewassen dorpskwis of voor hun part gewoon een pittige spelletjesmiddag. Hoe dan ook hebben de Megense Janneke van Druenen en Olga Megens een voltreffer te pakken met hun nieuwe idee Quizzle. De eerste editie zit al direct helemaal vol. Met honderd teams vol bollebozen uit binnen- én buitenland. 

Het uitleggen van de spelregels van Quizzle is bijna een uitdaging op zichzelf. In de kern lijkt het spel misschien nog wel het meest op de dorpenkwis, zoals het Brabant Dagblad die drie keer heeft gehouden. Ook in Quizzle nemen teams van vijf tot tien man het tegen elkaar op in een kenniskwis. Met een lange lijst pittige vragen, verspreid over verschillende categorieën. Het spel wordt bovendien in één middag gespeeld, direct gevolgd door een prijsuitreiking. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.