Een op de iPad gemaakt werk van Anneke Wasser, te zien in haar expositie 'Grensland'.
Volledig scherm
PREMIUM
Een op de iPad gemaakt werk van Anneke Wasser, te zien in haar expositie 'Grensland'. © Anneke Wasser

De altijd veranderende waterkant even gevangen in kunst door Anneke Wasser

RAVENSTEIN - “Ravenstein blijft toch altijd trekken”, zegt Anneke Wasser. De kunstenares woont in Rosmalen, maar werd geboren in Huisseling, de aan Ravenstein vastgegroeide dorpskern in de voormalige gemeente Ravenstein. Dit weekend keert ze terug naar haar geboortegrond, voor een expositie op een bijzondere locatie: de Garnizoenskerk.

Ooit een protestants gebedshuis dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden liet plaatsen voor hun garnizoen in de katholieke enclave Ravenstein, dat als rijksmonument inmiddels een wereldsere bestemming gekregen heeft. “Mijn vader Jan Elemans was destijds (in 1971) als architect betrokken bij de restauratie van de kerk”, vertelt Wasser. “Het leek me zo leuk om daar eens te exposeren.”

  1. Syrische Arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische Arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.