Buurtbus 219 Megen-Oijen komt aan bij het station aan de Spoorlaan te Oss.  (12.07uur) Het verhaal gaat over de bus die 40 jaar bestaat.
Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbus 219 Megen-Oijen komt aan bij het station aan de Spoorlaan te Oss. (12.07uur) Het verhaal gaat over de bus die 40 jaar bestaat. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

De buurtbus van Oss naar Megen, nog steeds onmisbaar: ‘Dit busje mag echt niet verdwijnen’

OSS/MEGEN - De Buurtbus Megen-Oijen, een van de eerste in Brabant, bestaat veertig jaar. Het BD reed een rondje mee. ,,Dit busje mag echt niet weg.”

  1. Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’
    PREMIUM
    Stille Getuigen

    Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’

    In haar appartement in Heesch vertelt ze honderduit over haar jonge jaren, toen ze in 1942 als zestienjarig meisje, samen met vier andere meiden uit Heesch, bij de Distributiedienst in Oss ging werken. Eigenlijk moesten ze van de Heesche burgemeester J. Offermans met Miet Minten, Zus van de Hoogen en Annie Frunt (‘van de schoenwinkel’), op het vliegveld in Volkel of Nistelrode gaan werken, maar door toedoen van haar vader en gemeentesecretaris P. Gerrits, die samen actief waren in het ondergronds verzet, konden ze naar het distributiekantoor in Oss. Beter werken voor de gemeenschap dan voor de vijand, was het uitgangspunt.