Samenstelling fijn restafval foto assendelft graphic BD
Volledig scherm
PREMIUM
Samenstelling fijn restafval foto assendelft graphic BD © bd

De Osse kliko's zitten vol, maar níet met restafval: ‘We komen de gekste dingen tegen’

OSS - Van iedere tien kilo die in Oss in de grijze kliko belandt, is er amper één ook daadwerkelijk restafval. De overige negentig procent hoort eigenlijk thuis in een andere bak of container. Dat blijkt uit een zogeheten sorteeranalyse die de afgelopen maanden in Oss is uitgevoerd. 

Speciaal voor de steekproef keerde een extern bedrijf honderden grijze kliko’s binnenstebuiten op de gemeentewerf in Oss. Bewapend met een mondkapje en een paar stevige handschoenen hebben medewerkers toen al het vuil opnieuw gesorteerd. Meer dan een derde van het gewicht bleek te bestaan uit etensresten. Ook zat er volop papier, plastic en gft in de bakken.

  1. Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrakkers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    Jacques Kop Jansen keert terug bij De Korfrak­kers in Erp: ‘Kneden en bouwen aan nieuw team’

    ERP - Hoewel het coronavirus ook De Korfrakkers volledig tot stilstand heeft gebracht, had de korfbalvereniging uit Erp afgelopen week toch goed nieuws te melden. Na twee jaar afwezigheid keert trainer Jacques Kop Jansen komend seizoen terug bij de club waarmee hij van 2013 tot 2018 een keer Nederland kampioen op het veld werd en vier nationale titels in de zaal veroverde. ,,Ik wil weer gaan kneden en bouwen aan een nieuw team”, zegt hij.