Volledig scherm
PREMIUM
Madeleine van Toorenburg in debat met Erik Tomas (tweede van rechts) bij politiek café Zout. © Peter van Erp

Debat in Zout over ondermijning in Brabant: ‘Zeven op tien burgemeesters ernstig bedreigd’

OSS - Ze waren het in essentie met elkaar eens. Het belette CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg en advocaat Erik Tomas niet om elkaar flink in de haren te vliegen bij politiek café Zout over de drugsaanpak. 

,,Het strafrecht werkt bijna niet meer in de aanpak van de grote drugscriminaliteit.” Madeleine van Toorenburg (CDA)  schaart zich achter de Brabantse burgemeesters die al langer de noodklok luiden als het gaat om de ondermijnende criminaliteit in deze provincie. ,,Waarom worden hier de pillen gedraaid voor gebruikers in Amerika en Australië? Omdat hier de pakkans het kleinst is en de strafmaat het laagst.” 

  1. Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    HEESCH - Het tweedaagse evenement Heerlijk Heesch groeit en bloeit. Dit jaar waren er enkele ondernemers op het plein De Misse voor het gemeentehuis van buiten de dorpsgrens van Heesch. Zaterdag was het al meteen druk. Jolijn van ‘t Tunneke sprak van een geslaagde avond. “De deelnemers spraken met elkaar af om de keuken wat langer open te houden”, verduidelijkt Jolijn haar woorden. Zondagmiddag zijn het vooral gezinnen met kinderen die de weg naar de 11 standjes weten te vinden.