Volledig scherm
PREMIUM
Madeleine van Toorenburg in debat met Erik Tomas (tweede van rechts) bij politiek café Zout. © Peter van Erp

Debat in Zout over ondermijning in Brabant: ‘Zeven op tien burgemeesters ernstig bedreigd’

OSS - Ze waren het in essentie met elkaar eens. Het belette CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg en advocaat Erik Tomas niet om elkaar flink in de haren te vliegen bij politiek café Zout over de drugsaanpak. 

,,Het strafrecht werkt bijna niet meer in de aanpak van de grote drugscriminaliteit.” Madeleine van Toorenburg (CDA)  schaart zich achter de Brabantse burgemeesters die al langer de noodklok luiden als het gaat om de ondermijnende criminaliteit in deze provincie. ,,Waarom worden hier de pillen gedraaid voor gebruikers in Amerika en Australië? Omdat hier de pakkans het kleinst is en de strafmaat het laagst.” 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.