Volledig scherm
Berry Reijnen is helemaal klaar voor zijn optreden in DeLaMar. © Mari van Rossem

DeLaMar voor Berry kers op de taart

OSS - Hij staat zaterdag in de finale van het Ouderen Songfestival 2018. Voor de Osse operette- en musicalzanger Berry Reijnen is zijn optreden in het 'DeLaMar' de kers op de taart.

Hij betitelt zijn optreden zaterdagmiddag in de finale van het 26e Ouderen Songfestival als de ware kers op de taart: operette zingen in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Voldoening

Quote

Wie wil er nou niet op de bühne van een bekend theater staan?

Berry Reijnen

,,Die plek alleen al geeft zo'n enorme voldoening", jubelt de Osse operette- en musicalzanger Berry Reijnen. ,,Wie wil er nou niet op de bühne van een bekend theater staan?" is het retorische vervolg van de man, die tijdens de Grande Finale met vijftien andere 55plus-zangtalenten gaat strijden om de eerste drie plekken. Als ingehuurde solist bij een Amsterdams operettegezelschap hoorde de 72-jarige vertellen over het festival dat ooit begon als een hoofdstedelijk onderonsje, maar uitgroeide tot een landelijk evenement.

,,Het biedt een podium aan de wat oudere, gepassioneerde zangers en zangeressen uit heel Nederland. Tijdens mijn voorronde, een van de tien, in het Limburgse Swalmen merkte ik al dat de meest uiteenlopende stijlen voorbijkwamen: van het tranentrekkende levenslied met de snik tot Franse chansons. Na de halve finale in Houten bleven we dus met zijn zestienen over. Waarom ook ik? Ik denk dat het niet alleen mijn stem was, maar meer nog mijn acterende verschijning. Operette moet je én zingen én spelen."

Zangrol

Ook zaterdag staat operette op Berry's zangrol. ,,Vooropgesteld: ik vind het vooral erg gezellig om met mensen van verschillend pluimage te mogen optreden. Leuk dus om de 82-jarige Amsterdammer te beluisteren, die zo'n ouderwets, voor mij onbekend levenslied op de proppen komt. Of de veel jongere Schijndelaar die een musicalnummer uit Jesus Christ Superstar doet. Zelf ben ik de enige operettezanger met een vrij onbekend lied, gelardeerd met acteerkunst. Of ik met operette ga winnen? Afwachten!"