Volledig scherm
Stockfoto alcohol © ANP

Demense alcoholist komt nog niet vrij

DEN BOSCH/DEMEN Een 31-jarige alcoholist uit Demen die op 12 december onder invloed een vrouw mishandelde, blijft nog zeker tot 13 juni vastzitten. Dan is de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. De rechtbank wil niet meewerken aan schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Advocaat F. Koopman had daar om gevraagd. 

Na de mishandeling werd de man aangehouden en ingesloten. Op 1 januari werd hij weer vrijgelaten maar drie weken later werd die schorsing van zijn voorlopige hechtenis opgeheven en moest hij weer de cel in. ,,In die tussentijd had mijn cliënt zich gemeld bij de reclassering en had hij contact met zijn huisarts om zijn alcoholprobleem aan te pakken", betoogde advocaat Koopman gisteren tijdens een voorbereidende rechtszitting. 

Quote

Mijn cliënt zit nu al maanden vast voor iets waar normaal een geldboete op staat

F. Koopman, advocaat

,,Hij heeft een fors alcoholprobleem, wil eraan werken maar dan moet hij wel de kans krijgen.” Volgens  Koopman is er spoedig kans op een opname in een kliniek om het probleem grondig aan te pakken. ,,Mijn cliënt zit nu al maanden vast voor iets waar normaal een geldboete op staat.”

Klinische behandeling

De rechtbank wil niet van een schorsing van de voorlopige hechtenis weten. Alleen als er in de tussentijd mogelijkheid is voor een klinische behandeling, wil ze positief reageren op een schriftelijk verzoek van de advocaat.