Een van de losloopterreinen die de gemeente Oss heeft aangelegd voor honden. Deze is aan Het Woud in de Ruwaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de losloopterreinen die de gemeente Oss heeft aangelegd voor honden. Deze is aan Het Woud in de Ruwaard. © Peter van Erp/BD

Den Brok ‘oprecht kwaad’ over Haagse ingreep hondenbelasting

OSS - De Osse wethouder Frank den Brok is kwaad over het besluit van de Tweede Kamer om een streep te zetten door de hondenbelasting. ,,Ze gaan op onze stoel zitten.” Als het besluit wordt doorgevoerd wacht alle Ossenaren een ozb-verhoging van drie procent. 

  1. Hondennieuws: ‘stormbanen’ voor viervoeters

    Honden­nieuws: ‘stormbanen’ voor viervoe­ters

    Woe 25 mei: Een enkele hondenbezitter loopt er nog met een grote boog omheen. „Nee, ik durf deze hond niet los te laten tussen al die grote honden, hoor. Zou ik eigenlijk gewoon moeten doen, maar ik ben zo bang dat er iets gebeurt”, vertelt een bewoonster van de Mettegeupel die een ommetje maakt met de ‘leenhond’ van haar zoon. „Maar wel prachtig hoor, wat ze hier gemaakt hebben!”, voegt ze er snel aan toe, terwijl de viervoeter aan de lijn duidelijk door wil op snuffeltocht.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”