Volledig scherm
PREMIUM
© Maps4News/BD

Derde windpark in Oss laat omwonenden ‘flink meeprofiteren’

RAVENSTEIN/BERGHEM/HAREN - Binnen de gemeente Oss is een derde windpark in de maak. In het poldergebied tussen Ravenstein en Haren is volgens de initiatiefnemers meer dan genoeg ruimte voor negen grote windturbines. Het park draagt de naam Stijbeemden. 

Zeven boerenfamilies in het betreffende gebied hebben samen met Renewable Factory 2,5 jaar gewerkt aan het plan voor windpark Stijbeemden. Eind vorig jaar is gestart met de ‘omgevingsdialoog’.  Dertig huishoudens die het dichtst bij het park wonen zijn geïnformeerd tijdens bijeenkomsten in de Berchplaets in Berghem en Onder d’n  Plag in Demen. Ook  de dorpsraden in de omgeving zijn bijgepraat. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.