04-10-2019: Voetbal: FC Den Bosch v TOP Oss: Den Bosch
Keuken Kampioen Divisie
Seizoen 2019-2020
vuurwerk op het veld
Volledig scherm
04-10-2019: Voetbal: FC Den Bosch v TOP Oss: Den Bosch Keuken Kampioen Divisie Seizoen 2019-2020 vuurwerk op het veld © BSR Agency

Directeur Bijvelds: ‘Vuurwerkgooier(s) TOP Oss wacht de zwaarste straf’

OSS - De TOP Oss supporter of supporters die vrijdagavond vuurwerk gooiden tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch wacht de ‘zwaarst mogelijke straf’. ,,Een stadionverbod voor een of meerdere jaren, misschien wel de rest van zijn leven", zegt directeur Peter Bijvelds, een dag na de beladen wedstrijd die Oss met 4-0 verloor. 

Tijdens de wedstrijd werd vrijdagavond vanuit het TOP Oss-vak tot vier keer toe vuurwerk op het veld gegooid en moest de wedstrijd worden stilgelegd. ,,We weten nog niet of het een of meerdere daders zijn", zegt Bijvelds. ,,Maar er zijn beelden. En ik hoop dat er vanuit de supporters misschien ook nog aanwijzingen komen. Al is dat in de praktijk vaak weerbarstiger dan je zou denken.” 

Bijvelds wil maandagochtend eerste werk met gemeente, politie en de club om tafel om te kijken wat er nu moet gebeuren. ,,Ik heb nu niet direct paraat wat de consequenties precies zullen zijn maar als je dit een club aandoet, verdien je de zwaarst mogelijk straf die er is", zegt Bijvelds. De directeur gaat er van uit dat de KNVB een straf en fikse boete bij TOP Oss neerlegt. Daar komt dan ook nog de te verwachten rekening van FC Den Bosch bij voor de beschadigingen aan het kunstgras. ,,Al die kosten zullen we ook civielrechtelijk gaan proberen te verhalen op de dader of daders", zegt Bijvelds. 

De TOP Oss-directeur gelooft niet dat er sowieso iets te doen is tegen het binnensmokkelen van vuurwerk in een voetbalstadion. ,,Nu was het bij Den Bosch maar het kan ook bij ons. Zoals het ook gebeurt bij Ajax of PSV", zegt hij gelaten. ,,Ik weet niet welke manieren van beveiliging of fouilleren je moet toepassen om dit te voorkomen.”