Volledig scherm
PREMIUM
Muzikale 'kerstmannen'. © Van Assendelft

Dit zijn de beste kerstuitjes in Oss en omgeving

Proeven, luisteren en shoppen. De komende dagen zijn er tal van kerstmarkten, kerstconcerten en andere kerstactiviteiten. Maar waar moet je naar toe? Een Top 5 van bijzondere evenementen en een greep uit nog veel meer.

1. Kerstfeest op De Elzenhoek

Volledig scherm
PVH Oss Ook kerstsferen op kinderboerderij Elzenhoek ; veel belangstelling voor een ritje met het verlichte pony-karretje BD OSS foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

Live kerstmuziek, overal lichtjes en knisperend hout in de vuurkorven. Bij kinderboerderij De Elzenhoek in Oss is het op en top kerst vrijdagavond. Tussen 17.00 en 19.30 uur wandel je er langs het levende kerstverhaal, kun je marshmallows roosteren boven een vuurtje en ga je mee in het verlichte ponykarretje. Lokale ondernemers en organisaties hebben op het terrein een kraampje waar allerlei kerstartikelen te koop zijn. En natuurlijk kan er ook geproefd worden van warme chocolademelk, wafels met warme kersen of een broodje worst.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.