Dode man (63) in ‘vrijgezellenflat’ Oss is slachtoffer van roofoverval: recherche zondag in volle omvang aanwezig

videoOSS - Een 63-jarige man is zaterdagavond dood aangetroffen in zijn woning in een appartementencomplex aan de Lisztgaarde in Oss. Hij werd door een familielid gevonden. Volgens de politie is er een overval aan vooraf gegaan. Wat er precies is gebeurd wordt nu verder onderzocht. De technische recherche is zondag aanwezig voor een groot sporenonderzoek.

Het slachtoffer is in zijn woning op de tiende verdieping gevonden door familie die geen contact kon krijgen met de man en daarom poolshoogte kwam nemen. Het tijdstip van zijn overlijden is vooralsnog onbekend.

Zondagochtend laat de politie weten ‘na een korte nachtrust weer van start te gaan’. Het rechercheteam is weer in volle omvang aanwezig. ,,De forensische opsporing heeft in het flatgebouw de hele nacht doorgehaald. Het kleinste spoortje kan cruciaal zijn.” Maar, zegt de politie: ,,Voor nu geen nieuwe ontwikkelingen. Tips blijven welkom.”

Vrijgezellenflat

De man woonde er al een tijdje alleen, weet een verslaggever van deze krant die ter plekke is. Een groot deel van het complex is voor onderzoek afgezet.

Het flatgebouw is een begrip in Oss en staat bekend als ‘vrijgezellenflat’ waar vooral veel arbeidsmigranten uit het oosten van Europa wonen. Volgens enkele bewoners is het de laatste tijd vaker onrustig rondom het complex.

Onderzoek

Hoewel de politie aanwijzingen heeft dat er een overval is gepleegd, is het nog volstrekt onduidelijk wat zich er in de woning heeft afgespeeld. ,,Het onderzoek is in volle gang. Er is nog veel onduidelijk”, laat politiewoordvoerder Dion Luijten weten. Agenten hebben zaterdagavond camerabeelden van beveiligingscamera's in de hal van de flat veiliggesteld. 

De melding van de overval kwam bij de politie iets voor acht uur binnen. Toen de agenten met spoed ter plekke kwamen, troffen ze binnen in de woning het stoffelijk overschot aan. Het levenloze lichaam bleek later van een 63-jarige man te zijn.

Buurman

Een buurman van het slachtoffer geeft aan dat de 63-jarige man ‘als een kluizenaar leefde’. “We zeiden hoi en houdoe tegen elkaar, meer niet.”

Tekst gaat verder onder deze video

Onrustig in Oss

Oss wordt de laatste maanden flink geteisterd door (georganiseerde) criminaliteit. Auto's vliegen in brand, huizen en winkels worden overvallen en laatst werd er nog een Turkse man voor zijn huis doodgeschoten. 

Burgemeester Wobine Buijs heeft diverse keren aangegeven zich zorgen te maken om de vele criminele praktijken in haar stad.

Volledig scherm
Dode gevonden in flat Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Overval in Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Dode gevonden in flat Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Forensisch onderzoek in woning Oss © Politie
  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!