Dode man (63) in ‘vrijgezellenflat’ Oss is slachtoffer van roofoverval: recherche zondag in volle omvang aanwezig

videoOSS - Een 63-jarige man is zaterdagavond dood aangetroffen in zijn woning in een appartementencomplex aan de Lisztgaarde in Oss. Hij werd door een familielid gevonden. Volgens de politie is er een overval aan vooraf gegaan. Wat er precies is gebeurd wordt nu verder onderzocht. De technische recherche is zondag aanwezig voor een groot sporenonderzoek.

Het slachtoffer is in zijn woning op de tiende verdieping gevonden door familie die geen contact kon krijgen met de man en daarom poolshoogte kwam nemen. Het tijdstip van zijn overlijden is vooralsnog onbekend.

Zondagochtend laat de politie weten ‘na een korte nachtrust weer van start te gaan’. Het rechercheteam is weer in volle omvang aanwezig. ,,De forensische opsporing heeft in het flatgebouw de hele nacht doorgehaald. Het kleinste spoortje kan cruciaal zijn.” Maar, zegt de politie: ,,Voor nu geen nieuwe ontwikkelingen. Tips blijven welkom.”

Vrijgezellenflat

De man woonde er al een tijdje alleen, weet een verslaggever van deze krant die ter plekke is. Een groot deel van het complex is voor onderzoek afgezet.

Het flatgebouw is een begrip in Oss en staat bekend als ‘vrijgezellenflat’ waar vooral veel arbeidsmigranten uit het oosten van Europa wonen. Volgens enkele bewoners is het de laatste tijd vaker onrustig rondom het complex.

Onderzoek

Hoewel de politie aanwijzingen heeft dat er een overval is gepleegd, is het nog volstrekt onduidelijk wat zich er in de woning heeft afgespeeld. ,,Het onderzoek is in volle gang. Er is nog veel onduidelijk”, laat politiewoordvoerder Dion Luijten weten. Agenten hebben zaterdagavond camerabeelden van beveiligingscamera's in de hal van de flat veiliggesteld. 

De melding van de overval kwam bij de politie iets voor acht uur binnen. Toen de agenten met spoed ter plekke kwamen, troffen ze binnen in de woning het stoffelijk overschot aan. Het levenloze lichaam bleek later van een 63-jarige man te zijn.

Buurman

Een buurman van het slachtoffer geeft aan dat de 63-jarige man ‘als een kluizenaar leefde’. “We zeiden hoi en houdoe tegen elkaar, meer niet.”

Tekst gaat verder onder deze video

Onrustig in Oss

Oss wordt de laatste maanden flink geteisterd door (georganiseerde) criminaliteit. Auto's vliegen in brand, huizen en winkels worden overvallen en laatst werd er nog een Turkse man voor zijn huis doodgeschoten. 

Burgemeester Wobine Buijs heeft diverse keren aangegeven zich zorgen te maken om de vele criminele praktijken in haar stad.

Volledig scherm
Dode gevonden in flat Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Overval in Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Dode gevonden in flat Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Forensisch onderzoek in woning Oss © Politie
  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.