Restaurant Den Uiver is door de rechtbank failliet verklaard.
Volledig scherm
Restaurant Den Uiver is door de rechtbank failliet verklaard. © Dolph Cantrijn

Doek valt voor restaurant Den Uiver in Megen

MEGEN - Restaurant Den Uiver in Megen is door de rechtbank failliet verklaard. Daarmee komt een einde aan bijna vijftig jaar horecageschiedenis in het monumentale pand aan de Torenstraat. 

Het restaurant was in handen van eigenaar Alexander Bout. De rechtbank in Oost-Brabant verklaarde zijn bedrijf About bv woensdag al failliet. Als curator is Olaf Poorthuis aangesteld. Het is onbekend of er kansen zijn op een doorstart. Eigenaar Bout bevestigt het faillissement van zijn restaurant maar kan of wil op dit moment niet verder ingaan op de zaak. ,,Dat is nu aan de curator.”

Sprangers

Den Uiver werd op 4 juli 1972 geopend door de inmiddels overleden zanger en kookfanaat Harry Sprangers en zijn toenmalige vrouw Arna van den Berg. Uit heel Nederland kwamen gasten naar het stadje aan de Maas om slakken, gegrilde kikkerbillen en andere lekkernijen te eten. Onder anderen Willem Duys, Paul van Vliet en volgens de overlevering zelfs de Chileense dictator Augusto Pinochet schoven aan in Megen. Na dertig jaar werd de zaak verkocht. Horeca-ondernemer Thony Suppers was er eigenaar, voordat Alexander Bout de zaak vrij recentelijk overnam.

Ooievaars

De zaak, vernoemd naar de ooievaars die nogal eens neerstrijken op de gevangentoren in Megen, stond nog altijd goed bekend in de omgeving. Het jaarlijks terugkerende 25-gangendiner was een culinaire belevenis op zich. Toch komt het faillissement in Megen niet helemaal als verrassing. In het stadje gonsden al weken geruchten over een dreigende financiële teloorgang.