Volledig scherm
PREMIUM
Het Rabobank-pand op de hoek van Cereslaan en Bosschebaan in Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

Dokters azen op
Rabobankgebouw

HEESCH - Het grote Rabobank-kantoor aan de rand van Heesch is in beeld voor de vestiging van een groot gezondheidscentrum. Tenminste twee huisartsenpraktijken zijn betrokken bij het plan.

Het net begonnen jaar 2019 kan Heesch een aardverschuiving brengen voor wat betreft de huisartsenzorg. Van vier aan woonhuizen gekoppelde dokterspraktijken gaat het dan naar twee gezondheidscentra met ook apotheken, fysiotherapeuten en andere zorgverleners. Beide locaties liggen in de westelijke helft van het dorp.

 1. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.