Volledig scherm
Bloemen op plek van liquidatie Hakan Zatsan © BD

Doodgeschoten Hakan Zatsan ‘deed twee keer aangifte van bedreiging’, verdachte zakenman (59) in levensgevaar

UPDATEOSS - Hakan Zatsan, de man die maandag in Oss werd doodgeschoten, heeft volgens zijn zwager twee keer aangifte gedaan van bedreigingen door zijn voormalige zakenpartner, met wie hij al jaren overhoop lag. Diezelfde oud-compagnon wordt nu door de politie gezien als mogelijke schutter.

De verdachte ligt na een zelfmoordpoging in levensgevaar in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar, aldus een politiewoordvoerder. Die vindt het nog te vroeg om inhoudelijk te reageren op het verhaal over de aangiftes.

Rechtszaken

Het slachtoffer (43) en de verdachte runden van begin 2007 tot eind 2012 samen het bedrijf Cleaning Solutions, gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van reinigingsapparaten. Zatsan werd op de keien gezet na geruzie over onder meer het privégebruik van een pinpas en begon zijn eigen reinigingsbedrijf.

Een slepend juridisch conflict over geld en aandelen volgde en was ondanks talloze rechtszaken nog niet gedaan, meldt advocaat Roel Lammers. Hij verdedigde de belangen van Zatsan en toont zich ‘diep geschokt’. ,,Wat een drama om op zo’n afgrijselijke manier aan je einde te komen. Vreselijk voor zijn vrouw en kinderen”, meldt de Osse raadsman. Lammers wees op de laatste, door Zatsan gewonnen rechtszaak, maar wilde door zijn beroepsgeheim niet vertellen over wat daarna gebeurde.

Geschokt

Lammers typeert zijn cliënt als een hardwerkende man die iedere dag met veel plezier naar zijn werk ging. ,,Maar niemand vindt het uiteraard leuk om in zo'n juridische procedure terecht te komen”, vult hij snel aan. 

De Osse onderneming van Zatsan, Hakan Cleaning Systems, heeft geen jaarcijfers beschikbaar, maar was volgens de raadsman financieel gezond en liep als een trein.

Zelfmoordpoging

Dat geldt in minder mate voor het bedrijf van de verdachte. Uit jaarcijfers die het Brabants Dagblad opvroeg bij de Kamer van Koophandel blijkt dat het eigen vermogen steeds verder in de min zakte. In 2015 kampte Cleaning Solutions met een negatief eigen vermogen van 566.000 euro. In 2017 schreef de onderneming bijna negen ton in rode cijfers.  

Op dit moment heeft de verdachte zakenman nog geen verklaring kunnen afleggen over zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord. Het is de vraag of hem dat later wel lukt. De verdachte ligt, na een zelfmoordpoging in zijn bedrijfswoning, nog altijd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Hij is niet aanspreekbaar, zo laat de politie weten.