Volledig scherm
Honderden mensen verzamelden zich op begraafplaats Hoogen Heuvel. © Van Assendelft Fotografie

Doodgeschoten Hakan Zatsan onder grote belangstelling begraven in Oss

OSS - Hakan Zatsan is donderdagmiddag onder grote belangstelling begraven. Honderden familieleden, vrienden en bekenden herdachten de doodgeschoten Ossenaar op het plein voor de Ulu Moskee aan de Watertorenstraat in Oss. Daarna trok het gezelschap naar begraafplaats Hoogen Heuvel.

De Osse ondernemer Zatsan (43) werd maandag vlak voor zijn huis op straat doodgeschoten. De vermeende schutter, een 59-jarige voormalig zakenpartner van de Ossenaar, werd later die dag zwaargewond aangetroffen in een woning aan de Molenweg. De politie gaat ervan uit dat hij heeft geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven. Donderdagmorgen werd bekend dat de verdachte aan zijn verwondingen is overleden. 

De grote drukte bij de uitvaart van Zatsan komt niet als een verrassing. Eerder sprak moskee-voorzitter Abdullah Tegmen al de verwachting uit dat honderden mensen de laatste eer aan de Ossenaar zouden willen bewijzen. ,,Hakan was een heel aardige man. Erg geliefd.” Het zijn geluiden die je afgelopen dagen meer hoort in de aangeslagen Turkse gemeenschap van Oss. 

Voetbalvader

Ook bij sv TOP was Zatsan erg geliefd. Hij sponsorde kleding en moedigde regelmatig zijn zoontje langs de lijn aan. Met een minuut stilte, rouwbanden en een speciale bijeenkomst staat de club later deze week stil bij zijn overlijden. Voorzitter Frans Boon:. ,,Hakan was een geliefde ouder die zeer betrokken was”, vertelde hij eerder al. ,,We gaan hier de komende dagen op een gepaste manier aandacht aan besteden om ons medeleven aan de nabestaanden te betuigen.”