Volledig scherm
PREMIUM
Carla van de Puttelaar, zonder titel, 2002. © Carla van de Puttelaar

Doodgewone blote meiden in Jan Cunen

OSS - Museum Kranenburgh in Bergen heeft er een, Rijksmuseum Twenthe in Enschede ook, net als stichting No Hero in Delden. En vanaf zaterdag heeft ook Museum Jan Cunen in Oss er een: een expositie over het naakt in de kunst. ,,We wisten het niet van elkaar, hoor. Het is kennelijk een super actueel thema’’, zegt Karin van Lieverloo, artistiek directeur van Jan Cunen over Naakt of Bloot?

Misschien heeft het iets van doen met de nieuwe preutsheid, een tijd waarin de jongens en meisjes op de sportclubs bij het douchen hun ondergoed aan houden. De onschuld van de jaren zeventig, waarin er niet moeilijk werd gedaan over bloot, is voorbij. De ambtenaren van de gemeente Bergen bijvoorbeeld vergaderden een hele middag over het affiche van de expositie van Kranenburgh waarin twee blote vrouwen waren te zien en er bij één het touwtje van haar tampon zichtbaar was. Kon dat wel?

  1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
    voorbeschouwing

    TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

    Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”